Ervaring van de familie van Diepenveen, In onze zoektocht hoe we onze 3 dyslectische kinderen konden ondersteunen, speurden we jaren geleden het internet af. Al snel stoten we op allerlei remedial teachers die tegen vergoeding de kinderen wel wilden bijspijkeren. Na een aantal telefoontjes en gesprekken , voelde dit niet goed. Het gevoel bleef bestaan dat we hiermee alleen op korte termijn gewin behaalden. Ook lag er een te grote focus op de basisschool testen en de resultaten die daar behaald moeten worden voor de overgang naar de volgende groep.
Wij waren op zoek naar een structurele aanpak en hulp waarbij onze kinderen zouden leren hoe ze met deze handicap om moesten gaan. na veel omzwervingen kwamen we bij Buro Leerhulp terecht. De klik was er direct en ondanks de afstand en de daarbij behorende lange reistijd wilde we het toch bij Buro leerhulp proberen.
Als eerste is mijn dochter gestart, die in eind groep 6 zat. Zij had toen al een leerachterstand van 1,5 jaar op diversen gebieden. Eigenlijk waren we voor ons gevoel al te laat. Wat heeft onze meid het moeilijk gehad in het begin. Gaandeweg bleek de aanpak uiterst effectief en ging het steeds beter met onze dochter. Dus al snel wilde haar tweelingzusje ook naar BuroLeerhulp.
Met moed, geduld en beleid zijn ze voorbereid op de CITO , met een HAVO en HAVO/VWO advies als resultaat. Daarna de voorbereiding op de brugklas; wat wordt er van je verwacht, hoe pak je het aan, waar let je op, hoe plan je, waar begin je, wat moet je nu precies leren. Dat was belangrijk want als dyslect heb je het extra moeilijk op de middelbare school.
Inmiddels zitten de dochters in HAVO 3 en VWO 3 en hebben ze beiden superrapporten met als laagste cijfer een 7. Ook onze oudste zoon liep vast op de middelbare school door zijn dyslexie en met name met zijn talen. Hij kwam pas in HAVO 4 bij Buro Leerhulp maar heeft dankzij Buro Leerhulp, zijn enorme inzet en volharding van zijn ouders een prachtig HAVO diploma behaald en is nu zelfs bezig met zijn VWO.
Natuurlijk blijven ze dyslectisch en zullen altijd harder moeten werken en tegen dingen aanlopen, maar de basis en de aanpak die ze van Buro Leerhulp hebben meegekregen werkt!


Klik hier voor nog meer ervaringen